XIAOMI AVSLØRER XIAOMI SMARTE BRILLER

Published: 14/09/21
14 september th  2021  -  Xiaomi kunngjorde i dag Xiaomi Smart Briller - en splitter ny smart bærbar enhet. Xiaomi Smart Glasses er i stand til å kombinere bildesystem og sensorer til en subtil, vanlig brilledesign gjennom MicroLED optisk bølgelederteknologi. Med en vekt på bare 51 g kan Xiaomi Smart Glasses vise meldinger og varsler, ringe, navigere, ta bilder og oversette tekst rett foran øynene dine.
img

Xiaomi Smart Glasses er en ingeniørs blikk inn i en avansert fremtid.

Avansert MicroLED optisk bølgelederteknologi  - fremtiden ligger foran øynene dine

 

For å matche formen på vanlige briller, må subtile utfordringer med bildebehandling og interne komponentordninger overvinnes. Xiaomi Smart Glasses vedtar MicroLED -bildebehandlingsteknologi for å senke designområdet som kreves i strukturell design, samt enhetens totale vekt.

For å passe bildesystemet sømløst inn i rammen, er MicroLED utvilsomt det mest optimale valget. I likhet med OLED -er, er MicroLED -piksler individuelt opplyste - den emitterende egenskapen gir lysere skjermer og dypere svarte. Men MicroLED -er har en høyere pikseltetthet og lengre levetid, samtidig som de har en enklere struktur. Dette gir mulighet for en mer kompakt skjerm, samt enklere skjermintegrasjon.

Xiaomi Smart Glasses har en skjermbrikke som måler bare 2,4 mm x 2,02 mm. Under et mikroskop er skjermen omtrent på størrelse med et riskorn, med individuelle piksler på 4μm - slik at skjermen kan monteres perfekt innenfor glassrammen. For å la nok lys passere gjennom kompliserte optiske strukturer før du når øyet selv i sterkt direkte sollys, valgte vi en ultraeffektiv monokrom skjermløsning, som er i stand til å nå en topplysstyrke på 2 millioner nit.

Ved å ta i bruk optisk bølgelederteknologi som bryter lys ved 180 °, sender MicroLED -skjermen nøyaktig lysstråler til det menneskelige øyet gjennom den mikroskopiske gitterstrukturen til den optiske bølgelederlinsen.

Gitterstrukturen etset på linsens indre overflate gjør at lys kan brytes på en unik måte, og lede det trygt inn i det menneskelige øyet. Brytningsprosessen innebærer sprett av lysstråler utallige ganger, slik at det menneskelige øyet kan se et komplett bilde og øker brukervennligheten kraftig mens det bæres. Alt dette gjøres inne i et enkelt objektiv, i stedet for å bruke kompliserte linsesystemer, speil eller halvspeil som noen andre produkter gjør. Optisk bølgelederteknologi reduserer enhetsstørrelse og vekt betydelig, og lar derfor smarte briller nærme seg formfaktoren for tradisjonelle briller.

IKKE EN "SEKUNDÆR SMARTTELEFONSKJERM",  MEN EN UAVHENGIG SMART BÆRBAR

Xiaomi Smart Glasses integrerer totalt 497 komponenter, inkludert miniatyrsensorer og kommunikasjonsmoduler, så det er ikke bare en "andre skjerm" for smarttelefonen din, men fungerer i stedet som en ny smart terminal med uavhengig driftsevne. I tillegg til grunnleggende varsling, samtalevisning, etc., kan den også uavhengig fullføre funksjoner som navigasjon, ta bilder, teleprompter og tekst- og fotooversettelser i sanntid. Tatt i betraktning bruken, er også viktig interaksjonslogikk implementert for å minimere avbrudd på upraktiske tidspunkt, og vise viktig informasjon i tide når det er kritisk.

Vi må bygge en interaksjonslogikk som "ikke forstyrrer vanlig bruk, men viser viktig informasjon i tide". Etter mange grundige diskusjoner ble flere sentrale scenarier inkludert "nøkkelmelding", "telefonsamtale", "navigasjon" og "fotooversettelse" endelig bekreftet, med XiaoAi AI Assistant som den primære interaksjonsmetoden. På denne måten kan Xiaomi Smart Glasses "vise den viktigste informasjonen i det øyeblikket den er nødvendig".

Med “Notifications” som eksempel, er det åpenbart upassende å vise alle push -varsler fra smarttelefonen foran øynene dine. Derfor velger og skyver Xiaomi Smart Glasses de viktigste meldingene, for eksempel smarthjemalarmer, presserende informasjon fra kontorapper og meldinger fra viktige kontakter osv., For å unngå overdrevent forstyrrende brukere.

"Telefonsamtale" er det mest naturlige bruksscenariet for smarte briller, og du vil kunne se nummeret til den andre parten når de ringer deg. Ved å bruke den innebygde mikrofonen og høyttaleren med to stråler, kan begge parter høre hverandre tydelig.

"Navigasjon" er veldig nyttig i kjøre- og sykkelscenarier. Xiaomi Smart Glasses kan presentere veier og kart foran deg i sanntid, slik at du kan holde øynene på veien trygt og praktisk.

5MP -kameraet på forsiden av brillene kan også ta bilder og oversette tekst til bilder, noe som er veldig praktisk når du reiser. Ved å bruke den innebygde mikrofonen og den proprietære oversettelsesalgoritmen, er Xiaomi Smart Glasses i stand til å transkribere lyd til tekst med oversettelser i sanntid. Indikatorlampen ved siden av kameraet lyser når kameraet er i bruk for å indikere at det blir tatt bilder.

For å oppnå dette høye funksjonalitetsnivået må brillene være utstyrt med en firekjerners ARM-prosessor, batteri, styreplate, Wi-Fi/Bluetooth-moduler, Android-operativsystem og mer. Selv med alle disse funksjonene veier enheten bare 51g. Alt dette gjør det mulig for Xiaomi smarte briller å ligne tradisjonelle brilleformfaktorer, men overgå andre eksisterende smarte briller i funksjon.

Det ble sagt "All tilstrekkelig avansert teknologi kan ikke skilles fra magi." Xiaomi smarte briller bruker en teknisk tankegang for å skape et fremtidig synspunkt.