XIAOMI LANSERER CYBERDOG - EN ÅPEN-KILDEKODE FIRBEINT ROBOT LEDSAGER

Published: 18/08/21
Beijing, Kina, 10. august 2021 -Xiaomi tok i dag et nytt dristig skritt i utforskningen av fremtidig teknologi med sin nye bio-inspirerte firbeinte robot; CyberDog. Lanseringen av CyberDog er kulminasjonen på Xiaomis ingeniørkunnskap, kondensert til en robotkamerat med åpen kildekode som utviklere kan bygge videre på.
img

CyberDog er Xiaomis første forsøk på firbeint robotikk med åpen kildekode for utviklere over hele verden. Robotikkentusiaster som er interessert i CyberDog, kan konkurrere eller skape med andre likesinnede Xiaomi-fans, som sammen driver utviklingen og potensialet til firbeinte roboter.

Kraftig, presis, smidig 

CyberDog er kalibrert med Xiaomis egenutviklede servomotorer som tillater høy hastighet, smidighet og et bredt spekter av bevegelser. Med en maksimal dreiemomenteffekt og rotasjonshastighet på opptil 32 N · m/220 o/min, er CyberDog i stand til å utføre en rekke høyhastighetsbevegelser på opptil 3,2 m/s og kompliserte handlinger som en baklengs salto.

CyberDogs hjerne drives av NVIDIA® Jetson Xavier ™ NX -plattformen, en AI -superdatamaskin som inkluderer 384 CUDA® -kjerner, 48 Tensor -kjerner, en 6 Carmel ARM -prosessor og 2 dypinnlæringsakselerasjonsmotorer. For eierne behandler CyberDog massive data fanget fra sitt sensorsystem uten problemer.

For å modellere biologiske organismer fullt ut, er CyberDog utstyrt med 11 høypresisjonssensorer som gir umiddelbar tilbakemelding for å styre bevegelsene. Dette inkluderer berøringssensorer, kameraer, ultralydsensorer, GPS -moduler og mer, noe som gir CyberDog forbedret evne til å føle, analysere og samhandle med omgivelsene.

Datasyn for å tilpasse interaksjoner

Takket være Xiaomis smarttelefon -bildebehandlingsteknologi har CyberDog forbedret evne til å oppfatte omgivelsene. Den kommer innebygd med en rekke kamerasensorer, inkludert interaktive AI -kameraer, ultra-vidvinkel linser og Intel ® RealSense ™ D450 dybdemodul, og kan trenes med sin datavisningsalgoritme. 

Bygget på dette synssensorsystemet er autonom objektsporing, SLAM og hindring og navigering i centimeterskala. Dette betyr at CyberDog kan analysere omgivelsene i sanntid, lage navigasjonskart, plotte destinasjonen og unngå hindringer. Sammen med sporing av menneskelig holdning og ansiktsgjenkjenning, er CyberDog i stand til å følge eieren og pilte rundt hindringer.

For å legge til den kjæledyrlignende naturen, kan brukerne bruke stemmeassistenter til å styre og kontrollere CyberDog ved å angi et vekkeord, eller bare bruke den medfølgende fjernkontrollen og smarttelefonappen. CyberDog kan brukes for de mest unike oppgavene, og måtene den kan samhandles med, har uforutsette muligheter.

CyberDog er også utviklet med rike eksterne grensesnitt som inkluderer 3 type-C-porter og 1 HDMI-port, slik at utviklere har frihet til å utforske og integrere et bredt spekter av innovative og kreative maskinvaretillegg eller programvaresystemer, det være seg et søkelys, panoramakamera, bevegelseskamera, LiDAR eller mer. 

Skalerbar plattform for åpen kildekode for utvikling av nye evner 

Fremskritt innen robotikk involverer forskjellige grenseområder og er for tiden i et stadie av global samskaping. Gjennom åpen kildekode oppfordrer Xiaomi utviklere fra hele verden til å bidra til dette feltet, kommunisere med hverandre og gå videre sammen. 

CyberDog selv er bygget på åpen kildekode-algoritmer, hvor Xiaomi rekonstruerer og optimaliserer egenutviklede kjernemoduler. I dag slipper Xiaomi 1000 enheter CyberDog til 9999 RMB til Xiaomi -fans, ingeniører og robotentusiaster som i fellesskap utforsker den enorme muligheten for CyberDog. Det vil også bli satt opp "Xiaomi Open Source Community" for å kontinuerlig dele fremgang og resultater med utviklere rundt om i verden. Sammen med dette blir det etablert ett robotikklaboratorium for å tilby en plattform for ingeniører for å fortsette jakten på fremtidige innovasjoner.