XIAOMI UNVEILS 3RD GENERATION UNDER-DISPLAY CAMERA TECHNOLOGY

Published: 30/09/20
Xiaomi kunngjorde at de offisielt vil starte masseproduksjon av smarttelefoner utstyrt med 3. generasjon Under-Display-kamera neste år. Dette markerer Xiaomis siste strategiske skritt mot high-end smarttelefonsegmentet styrket av selskapets kontinuerlige teknologiske innovasjon.  
img

Xiaomis nylig utgitte halvårsrapport viste selskapets enestående ytelse i premium-smarttelefonmarkedet. I andre kvartal 2020 økte den gjennomsnittlige salgsprisen (“ASP”) for konsernets smarttelefoner med 11,8% i forhold til året før. Nye flaggskip inkludert Xiaomis Mi 10-serie og den nylig lanserte Mi 10 Ultra tok ledelsen og befestet merkevarens posisjon i high-end markedet. 

På utenlandske markeder økte forsendelsene av Xiaomis premium-smarttelefoner til en pris av € 300 eller høyere med 99,2% i løpet av andre kvartal 2020. Ifølge Canalys vokste Xiaomis smarttelefonforsendelser i Europa med 64,9% i løpet av samme periode med selskapet som beslagla en total markedsandel på 16,8% og rangere topp tre i markedet for første gang. I Vest-Europa økte konsernets smarttelefonforsendelser med 115,9% i forhold til året, og ga Xiaomi en markedsandel på 12,4%.

Xiaomis avanserte produktstrategi stammer fra teknologiske prestasjoner. Rett etter lanseringen av det første masseproduserte 120W grafenbatteriet på Mi 10 Ultra, introduserte Xiaomi den 28. august en ny banebrytende teknologi med masseproduksjonspotensial - 3. generasjon kamerateknologi under skjermen. Denne splitter nye teknologien er i stand til å skjule frontkameraet perfekt under telefonens skjerm uten å ødelegge skjermeffekten fra kant til kant. Denne teknologien gjør hull på hull og punktfall, og gjør en perfekt formfaktor i fullskjerm til virkelighet.

Fra den første generasjonen av teknologien som ikke forlot laboratorieområdet til den andre generasjonen som ble offisielt introdusert for publikum, sluttet Xiaomi aldri å utforske kameraer under skjermen. I tredje generasjon av Under-Display Camera Technology har Xiaomi forbedret fullskjermeffekten i kraft gjennom egenutviklet pikseloppsett, og gjennom optimalisering av kameraalgoritmen, slik at den kan vise samme ytelse som konvensjonelle frontkameraer. Disse gjennombruddene har gjort det mulig for Xiaomi å forbedre teknologien og sette den i masseproduksjon.

Det selvutviklede pikselarrangementet som brukes i Xiaomis tredje generasjon underdisplay-kamerateknologi, gjør at skjermen kan passere lys gjennom spalteområdet til underpiksler, slik at hver enkelt piksel kan beholde et komplett RGB-underpikseloppsett uten å ofre pikseltetthet. Sammenlignet med andre vanlige løsninger på markedet, har Xiaomi doblet antall horisontale og vertikale piksler, og oppnådd samme pikseltetthet over kameraet som på resten av visningsområdet. Dermed viser området over det integrerte kameraet den samme lysstyrken, fargespekteret og fargenøyaktigheten som resten av skjermen.

Basert på den splitter nye pikseloppstillingsløsningen, vedtar Xiaomis 3. generasjons under-display-kamera også en spesiell kretsdesign for å skjule flere komponenter under RGB-underpikslene for ytterligere å øke lystransmittansen til kameraområdet under skjermen. Kombinert med Xiaomis egenutviklede optimaliseringsalgoritme, tilbyr det nye kameraet under skjermen en fullstendig oppdatert fotograferingsopplevelse, som samsvarer med bildebehandlingen til konvensjonelle frontkameraer. 

Xiaomi har som mål å bringe denne teknologien til massemarkedet neste år.

“Aldri slutte å utforske og innovere” er den første av Xiaomis tre veiledende prinsipper. Xiaomi har kontinuerlig utforsket applikasjonsmulighetene til forskjellige avanserte teknologier. Selskapets FoU-investeringer har økt kraftig år for år, og fruktene av Xiaomis innsats er vellykket markedsført. Den nylig utgitte Mi 10 Ultra har mange ledende teknologier: egenutviklet hurtigladningsarkitektur som inkluderer verdens mest avanserte dobbel hurtigladingskombinasjon av 120 W kablet + 50 W trådløs lading; 120x AI superzoom og Dual Native ISO Fusion-teknologi som gir en utmerket bildeopplevelse og plasserer telefonen øverst i DXOMARK-rangeringen. Den siste generasjonen av under-display kamerateknologi introdusert i dag bringer den ultimate formfaktoren i fullskjerm til virkelighet.

I lang tid har det eksklusive mobiltelefonmarkedet vært en pallplass for banebrytende teknologier som krever sterk nyskapende kapasitet som støttesøyle, og dermed begrenset antall mulige kandidater. Så langt har Xiaomi dannet unike teknologiske fordeler innen hurtiglading, bildebehandling, skjermer og andre felt, og den kontinuerlige utforskningen og utvidelsen av disse fordelene er nødt til å plassere Xiaomi-mobiltelefoner i sentrum av high-end markedet.

Om Xiaomi Corporation 

Xiaomi Corporation ble grunnlagt i april 2010 og ble notert på hovedstyret i Hong Kong Stock Exchange 9. juli 2018 (1810.HK). Xiaomi er et internettfirma med smarttelefoner og smart maskinvare som er koblet til en IoT-plattform (Internet of Things).

Med like vekt på innovasjon og kvalitet, forfølger Xiaomi kontinuerlig brukeropplevelse av høy kvalitet og driftseffektivitet. Selskapet bygger nådeløst fantastiske produkter med ærlige priser for å la alle i verden nyte et bedre liv gjennom innovativ teknologi.

Xiaomi er for tiden verdens fjerde største smarttelefonmerke, og har etablert verdens ledende IoT-plattform for forbrukere, med 271 millioner smarte enheter koblet til plattformen, unntatt smarttelefoner og bærbare datamaskiner. Xiaomi-produkter er til stede i mer enn 90 markeder over hele verden.

I august 2020 laget selskapet Fortune Global 500-listen for andre gang, og rangerte 422., opp 46 plasser sammenlignet med i fjor. Det rangerte også 7. blant internettbedrifter på listen. I mai 2020 laget selskapet Forbes Global 2000-listen igjen, og rangeringen hoppet til 384.

Xiaomi er en bestanddel av Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index og Hang Seng TECH Index.